Kunstuitleen

De Kunstuitleen staat open voor iedereen die graag eens een ‘echt schilderstuk’ in zijn of haar huiskamer wil hebben, zonder het meteen te hoeven kopen. Er is doorlopend een royale voorraad werkstukken van amateurs, maar ook van beroepskunstenaars aanwezig, uitgevoerd in verschillende technieken.

Omdat de Kunstuitleen volledig wordt gerund door vrijwilligers, worden er zeer lage tarieven gehanteerd. U kunt al voor een gering bedrag drie maanden een stuk naar keuze lenen. Het is ook mogelijk om door middel van een vaste bijbetaling te sparen voor de aankoop van een stuk, dat bijzonder bij u in de smaak valt.

Kunstenaars stellen hun werk voor tenminste 1 jaar ter beschikking van de uitleen. Zij verplichten zich ertoe, dat het werk voor verkoop in aanmerking komt. Het werk moet vergezeld gaan van een foto ten behoeve van een catalogus. Een deel van het leenbedrag komt ten goede aan de kunstenaar. Op basis van het aantal keren dat zijn of haar werk is uitgeleend, wordt afgerekend.

In principe kunt u elke week op vrijdagavond van half zeven tot half negen terecht om te lenen, behalve tijdens vakanties, Goede Vrijdag en de dag na Hemelvaart. U vindt de Kunstuitleen in de rode zaal van het sociaal cultureel centrum ‘De Leemhof’ in Dorpstraat 1 te Gendt.

Cadeaubonnen

Als u nu of in de toekomst iemand een plezier wilt doen, kunt u ook denken aan een cadeaubon van de Kunstuitleen. Bedrijven en particulieren kunnen hiervan gebruik maken. Er zijn bonnen vanaf €13,50, maar ook een hoger bedrag is mogelijk. Vraagt u er gerust naar. De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar op vrijdagavond tijdens de openingstijden van de Kunstuitleen van 18.30 tot 20.30 uur.


logo_kunstuitleen_remastered_500px

Voorwaarden Kunstuitleen

Kunstenaars

De kunstenaar kan het reglement hier downloaden.

Particulieren

Particulieren kunnen het reglement hier downloaden.