Terugblik Kunstmarkt Kunstkring Gendt Verbeeld

IMG_7975

Zondag 23 november was Cultureel Centrum de Leemhof in Gendt plaats van handeling voor de eerste kunstmarkt van de Gendtse kunstkring. Zonder overdrijving mag worden gesteld, als de voormalige Gendtse galerie Kdijk buiten beschouwing wordt gelaten, dat er in Gendt niet eerder zo’n grote hoeveelheid schilderwerken, tekeningen, keramiek, weefkunst, glas in lood en werkstukken uit aanverwante kunsten op één plaats werd gepresenteerd.

IMG_7931

Ook het aantal bezoekers en geïnteresseerden voor deze eerste kunstmarkt van Kunstkring Gendt Verbeeld overtrof alle verwachtingen. Daarvoor was, naast de doeltreffende publiciteit door folders, persberichten en e-mails, ook het mooie herfstweer verantwoordelijk. Het zonnige weer verleidde veel mensen om een wandeling in de buitenlucht te maken. Een wandeling met een bezoek aan de kunstmarkt in De Leemhof als afsluiting.

IMG_7981

Het werd een zondagmiddag waarin veel nieuwe contacten werden gelegd. Mensen van het eerste uur bezochten de tafels met uitgestald werk van de nieuwste generatie die met nieuwe ideeën en nieuw elan binnen de kunstkring actief is. Daarnaast kon ook de Kunstuitleen zich presenteren aan bezoekers die voor het eerst kennismaakten met de uitgebreide uitleencollectie.

IMG_7979

Kunstkring Gendt Verbeeld kijkt terug op een geslaagde eerste kunstmarkt. Een kunstmarkt die door omvang en bezoekersaantal de lat hoog legt voor de volgende editie.

IMG_7977

Overzicht deelnemers:

Ria Jeurissen – Wiely Derksen – Els Tijssen – Gerd Walravens – Jacqueline Verhaegh – Jeanne Schotman – Jannie van de Werken – Henk van der Vegt – Rineke Verhoeven – Thea Wigman-Verhagen – Loes Bookelmann – Doesjka van Berlo – Miranda Cossé – Ingrid Reterink – Gerrie Kuster – Ria Schouten en Corrie Joosten – Elfriede Barten – Anton Selman – Masja van Driel

Hieronder enkele foto-portretten van deelnemers.

IMG_7951_500

Loes Bookelmann geeft uitleg over haar weefkunst

IMG_7953_500

Een rustiger moment voor Thea Wigman-Verhagen

IMG_7957_500

Masja van Driel met de presentatie van haar werk

IMG_7972_500

Miranda Cossé demonstreert het digitale tekenen

IMG_7982_500

Rineke Verhoeven bewerkt een ruimtelijke karakterstudie

Foto’s: Albert van Driel


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *