Expositie Schilderijen en Keramische objecten in de Kijkruit. Van 29 april t/m 17 juni 2016

Natalie Colijn-Hofs:

Natalie is 45 jaar en komt uit Gendt. Ze werkt  op een Laboratorium in Wageningen en het leek haar leuk om samen met collega Riëtte in de Kijkruit te exposeren. Haar hobby’s zijn onder ander tekenen,  schilderen en beeldhouwen.

“Vanaf de kinderjaren tekende ik al veel. Later heb ik een aantal cursussen brons gieten gevolgd in Bemmel en Randwijk en een aantal cursussen beeldhouwen in Doornenburg. Als uitdaging ben ik cursussen schilderen gaan volgen bij Els van Stokkum om te kijken of ik het zelfde talent als mijn vader heb die ook schilderde. Hij is dan ook nog steeds mijn grote inspirator.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik schilder met acryl nu inmiddels alweer 5 jaar waarbij de onderwerpen meestal betrekking hebben op mijzelf. Dit kan zijn natuur, vakanties of andere onderwerpen die ik interessant vind. Momenteel volg ik geen lessen meer en werk ik thuis en bij de kunstenaarsgroep Atelier 13.  Mijn werk is realistisch maar ik wil me ook graag verder ontwikkelen naar het impressionistisch schilderen. De toekomst zal uitwijzen of dat gaat lukken” .

Riëtte Theloosen-van der Hoeven:

Riëtte is 50 jaar en woon in Elst Overbetuwe. Riëtte is getrouwd en heeft drie kinderen en is werkzaam op een laboratorium in Wageningen. In haar vrije tijd is zij actief bezig met fotografie, steen en keramiek. Het creatieve is altijd al aanwezig geweest, vanaf dat zij het zich kan herinneren. 

 

Titel uitbraak Riëtte Theloosen-van der Hoeven

 

“Keramiek kwam toevallig op mijn pad ongeveer 14 jaar geleden. Ik wilde een schildercursus volgen bij het creatief centrum, maar omdat deze cursus op dat moment al vol zat, koos ik voor een cursus waar nog plaats was, een schot in de roos! Al snel kocht ik voor mijzelf thuis een oven, zodat ik meer kon experimenteren met klei en glazuur en ging daarmee aan de slag. Mijn werkwijze en inspiratie haal ik uit mijn omgeving. Het is heerlijk om even weg te zijn van alle hectiek en drukte en alleen met klei bezig te zijn en je werk te verfijnen en te bewerken. Als daar dan deze objecten uit voortkomen, dan kan ik daar ontzettend van genieten.

Grove chamotte klei en oxides en glazuren combineer ik soms met andere materialen, o.a. metalen. Vrouwenfiguren en doosjes en schalen zijn mijn voorkeuren hierin. Keramiek verveelt nooit, steeds weer blijf ik op zoek naar nieuwe uitdagingen, ideeën en bewerkingen van de huid van de klei en probeer ik mijn werk te verfijnen. In mijn beelden en ander werk geef ik soms een boodschap mee. Dat kan zijn uit de natuur, een gevoel of emotie die het oproept”.


Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Fotografie: alle rechten voorbehouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.