Joyce Derksen laat haar mooie natuurfoto’s zien in de Kijkruit in Gendt. Ze zijn te bezichtigen van 27 januari tot en met 24 maart 2017.

Joyce Derksen is 43 jaar en geboren en getogen Doornenburgse. Ze woont samen met haar vriend en ze hebben twee kinderen. Een dochter van 12 en een zoon van 9. In het dagelijks leven werkt Joyce als verzorgende bij de thuiszorg STMR in team Gendt/Doornenburg. Naast fotograferen schrijft  ze  een wekelijks online column voor omroep Lingewaard. Ook zingt ze in een koor.

“Al heel jong had ik een fascinatie voor mooie luchten. Ik schoot destijds veel rolletjes vol met prachtige wolken. Toen ik wat ouder nam ik alleen tijdens de vakanties de camera ter hand en kwam deze hobby op een laag pitje te staan. Pas toen de mobiele telefoons hun opmars maakten begon ik weer meer foto’s te maken: onderweg tijdens mijn werk als ik wat moois zag, of gewoon uit het zolderraam. Enkele mensen vroegen of ik eens één van mijn foto’s kon laten afdrukken voor hen en ik kwam er achter dat de kwaliteit van de foto’s op mijn telefoon niet toereikend waren. Een spiegelreflexcamera kwam erbij en inmiddels ook een zoomlens.

Een opleiding of cursus heb ik niet gevolgd. Ik kocht fotografieboeken en zoek bij tijd en wijle informatie op internet. Ik doe veel op gevoel, waarbij ik heel veel aandacht besteed aan compositie en standpunt. Dingen worden soms zoveel mooier als we ze eens vanaf een ander standpunt bekijken of in detail. Inmiddels heb ik ook een hele goede smartphone, zodat ik altijd en overal kwalitatief goede foto’s kan maken. De natuur is mijn inspiratiebron”.  

 

Haar foto’s komen zo nu en dan  voorbij tijdens de weerpraatjes bij de regionale en nationale televisiezenders. Ook levert ze al twee jaar foto’s aan de burgemeester. Deze  dienen als prijs voor de beste Lingewaardse vrijwilliger en de meest maatschappelijk betrokken Lingewaardse ondernemer van het jaar. Eind vorig jaar heeft Joyce een verjaardagskalender gemaakt met foto’s uit Doornenburg. Na exposities in de dorpshuizen van Doornenburg en Angeren is nu de Kijkruit in Gendt aan de beurt.

Zie ook de webshop: http://joycederksen.werkaandemuur.nl en http://www.joysofnaturefotografie.nl

Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.