kersenfeest 2011

Kersenfeestexpositie Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ 2011

Dit jaar bestaat Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ 20 jaar. Wij hebben ter gelegenheid van dit 4de lustrum een boekje gemaakt met een kunstroute door Gendt. In deze kunstroute zijn 20 kunstwerken opgenomen met informatie van de kunstenaar die deze kunstwerken gemaakt heeft. De kersenkoningin (Daphne van der Mond) mocht de expositie openen door de onthulling van een schilderij, waarop de voorkant van het boekje was verbeeld. Zij ontving het eerste exemplaar. Aan Geert Visser en wethouder Theo Janssen werd ook een boekje uitgereikt.

Geert Visser, voorzitter van Historische Kring ‘Gente’ kwam met een mooie verrassing. Vanwege de jarenlange harmonieuze samenwerking met Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ kregen wij een prachtige roomkleurige vaas met bloemen. Een eigen vaas hadden wij nog niet. In de komende tijd zal deze zeker nog vaak van pas komen.

Het thema van de kersenfeestexpositie was harmonie, omdat R.K. Harmonie Sint Caecilia dit jaar het 75- jarig bestaan viert. Tijdens de kersenfeestexpositie hebben wij een speciale wand ingericht die gericht was op dit thema.

De kunstenaars hebben ruim 50 werken gemaakt voor deze expositie. Er was een grote variëteit van werken te zien. De technieken die gebruikt werden zijn: acryl, aquarel, brons, glas in lood, keramiek, olieverf en Tiffany.

Bij de Kunstuitleen was ook genoeg te zien. De vrijwilligers hebben de bezoekers geïnformeerd en geadviseerd over de uitgebreide collectie.

In De Kijkruit is de expositie van leerlingen van het OBC in Bemmel met Re-design stoelen nog te zien tot 1 juli 2011.

Impressie Kersenfeest 2011

Bestuur Stichting Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’.