Kersenfeest 2012

Speciale Kersenfeestexpositie 2012

De kersenfeestexpositie is een van de jaarlijkse activiteiten van Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ Het thema van het kersenfeest is ‘Bewegen’ in de meest brede zin. Hiermee volgen wij de Tweestroom die dit jaar het kersenfeest organiseert. Wij geven hier echter een eigen invulling aan. Bewegen in de kunst wordt door verschillende kunstenaars op een eigen wijze verbeeld. Daarvoor hebben zij een speciaal hoekje gecreëerd bij deze expositie. Daarnaast zijn ook een aantal vrije werken te bewonderen.

Daarnaast is er ook een speciale expositie gemaakt i.v.m. het jubileum van De Kijkruit. Het is 25 jaar geleden dat er gestart is met de permanente expositie in De Kijkruit bij de apotheek aan de Dorpstraat in Gendt. Daarom wordt dit gevierd met een extra overzichtstentoonstelling. Exposanten uit Lingewaard die tussen 1987 en 2012 een of meerdere keren werk hebben laten zien in De Kijkruit zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze tentoonstelling. Op deze manier geven zij u een overzicht van de diverse uitingen van kunst en de kwaliteit en vaardigheden van de kunstenaars en amateurkunstenaars in de gemeente Lingewaard.
Wij willen u er ook op wijzen dat u ook kunst kunt kijken in de Dorpstraat bij de apotheek. Ralph van der Geest en Monique Broekhuisen laten foto’s van Gendt zien die door hun wijze van waarnemen anders zijn.
De bij u allen bekende Kunstuitleen is ook geopend. Er zijn steeds nieuwe werken van kunstenaars. Voor weinig geld kunt u een mooi kunstwerk in uw huis hebben. De bij u allen bekende Kunstuitleen is ook geopend. Er zijn steeds nieuwe werken van kunstenaars. Voor weinig geld kunt u een mooi kunstwerk in uw huis hebben.

In verband met het 25-jarig jubileum van De Kijkruit zal Kees van Laarschot als medeoprichter van de Kunstkring hier bijzondere aandacht aan besteden..

Kersenfeestexpositie Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ 2012

Om de foto te vergroten klikt u op de foto. Bij een tweede maal klikken komt u terug in dit scherm.