Piet de Ridder toont zijn schilderijen in De Kijkruit

Piet de ridder DSC01522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Van 22 mei tot en met 17 juli 2015 exposeert Piet de Ridder in De Kijkruit. Piet de Ridder is geboren in Velp (1951) en volgde van 1974 t/m 1981 verschillende opleidingen aan de Tekenacademie in Tilburg. Naast lesgeven, beoefent hij ook de schilderkunst.

Piet aan het woord: “Momenteel schilder ik veel met olie- en acrylverf. Twee verschillende materialen met hun eigen karakteristieke kenmerken. Schilderen beschouw ik niet als werk, niet als beroep. Het is veel meer voor mij, het is zo vanzelfsprekend als ademen. Als ik schilder, schep ik mijn eigen wereld, het is een kwestie van verlangens, passie en van overtuiging, van geduld, hard werken en zelfkritiek. Schilderen is voor mij eigenlijk muziek maken met licht en kleur. Er zijn veel parallellen tussen muziek en schilderen, zoals ritme, contrasten, harmonie en disharmonie. Belangrijk voor mij is de eenheid, zeggingskracht, tonaliteit, formaat en de ‘huid’ van het doek”.

“Mijn werkwijze is direct, ik schilder vormen en structuren. Door onbevangen bewegingen van het penseel en het paletmes te volgen, ontstaat een abstract spel van lijnen en vlekken. Elk eerder eindpunt kan een startpunt zijn voor een nieuw begin. De olie- en acrylverf worden opgebouwd laag over laag, voortdurend veranderend, uitbreiding en terugnemend. Het werk wat ontstaat, balanceert op de grens tussen figuratief, expressionisme en abstract expressionisme. Verfstreek, kleurgebruik en kleurovergangen vormen samen droombeelden in niemandsland”.

Piet de Ridder DSC01525

Piet de Ridder  – Kerkstraat 2  – 6686 BT Doornenburg
Telefoon: 0481 – 423716
Mail: pjridder1950@kpnmail.nl

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl

https://www.facebook.com/GendtVerbeeld – Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.