23 maart t/m 19 mei 2017 schilderijen Geert Roelofs in ‘De Kijkruit’ in Gendt

“Tekenen en schilderen liep naast mijn beroep als leerkracht als een rode draad door mijn leven. Ik volgde tekenlessen bij de cartoonist Marcus, schilderlessen aan de Kleine Akademie van Manja Moos en Ellen Baptist, en aquarelcursussen bij Ineke Beumer. Daarnaast heb ik mezelf een speciale schildertechniek eigen gemaakt. Met gebruik van satéprikkers als penseel en gewone huisverf, worden getekende stadsgezichten of bekende gebouwen kleurrijk ingevuld. Als inspiratiebron voor mij golden de menselijke bouwwerken bij een rivier of brug in een stad of dorp.”

                             

“De expositie toont tien werken met als thema gebouwen bij een brug aan het water. De schilderijen ademen een sfeer van herinnering met een globale kleurrijke weergave van de werkelijkheid. Zo wringt Nijmegen zich uit in een geraffineerd lijnenspel vanuit een felrode achtergrond. Kasteel ‘De Doornenburg’, badend in het blauw, extra onderstreept als het langste kasteel van Nederland. De ‘Kinkelenburg’ in Bemmel als lichtgevende parel in het omsloten groen. Amsterdam met de grachten en de typische ontwikkeling van grachtenhuizen.”

“En buitenlandse plaatsen: een kleurrijk stadsdeel in Hamburg; het oude Rome met het Colosseum en de Sint Pieter; water dat weerkaatst in de veelheid ramen van schilderachtig Stockholm. De wereldberoemde gebouwen in London; het appeltjesgroen refereert aan de ‘Praagse Lente’ met op de voorgrond de onmiskenbare Karlsbrücke en Parijs met zijn ondenkbare Sacre Coeur, Eifeltoren en Arc de Triomphe. Als vervolg op deze serie ga ik experimenteren om de werkelijkheid te minimaliseren en toch een krachtige, suggestieve abstracte compositie te realiseren.”

Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.