Aquarellen van Joop Verbruggen in De Kijkruit

Van 12 augustus tot 7 oktober 2016 zijn er in de Kijkruit in Gendt aquarellen te zien van Joop Verbruggen. Joop is in 1948 geboren in Amsterdam en woont tegenwoordig in Bemmel. Toen drie jaar geleden zijn pensionering er aan zat te komen heeft hij zijn oude hobby het aquarelleren weer opgepakt. Hij heeft in de loop van de tijd een behoorlijke verzameling aquarelboeken verzameld. Die zijn goed van pas gekomen. Verdere inspiratie haalt Joop van internet en dan vooral van YouTube:

 “Je vind daar duizenden filmpjes over hoe je kunt leren aquarelleren. Op Facebook staan heel veel mensen die deze kunst beoefenen. Je kunt je aansluiten bij allerlei clubs en het is ook leuk om daar foto’s van je aquarellen te publiceren. Facebookvrienden zien dan je resultaten en kunnen daarop hun commentaar geven. Maar om goed te leren aquarelleren moet je veel  oefenen en leren om goed te kijken. Vaak is het weglaten van bepaalde dingen in je aquarel een pluspunt; je moet je aquarel niet dicht schilderen; ook is het belangrijk om diepte in je aquarel te krijgen.”

Zijn ervaring is dat goede aquarelverf en kwasten belangrijk zijn. Slechte aquarelverf geeft veel minder resultaat en werkt niet prettig. Daarnaast heeft hij diverse soorten aquarelpapier uitgeprobeerd. Aquarelleren geeft hem rust, ontspanning en voldoening.


Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Fotografie: alle rechten voorbehouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.