De Expositie: “In hout verbeeld” van Geert Roelofs is van 24 november tot en met 12 januari 2024 te zien in De Kijkruit.

Naast schilderen met o.a. acryl- en aquarelverf, heb ik mij de laatste paar jaar op autodidactische wijze ontwikkeld in beeldhouwen. Mijn fascinatie gaat uit naar hout om er sculpturen en beelden van te maken. Hout is voor mij een uitdagend materiaal vanwege de structuur, kleur en lijnenspel. De ene keer werk ik vanuit een vast omlijnd plan , de andere keer laat ik de beitel, vijl of zaag de vrije loop gaan. Dit leidt niet alleen tot voorspelbare, maar ook verrassende en onverwachte resultaten. Mijn inspiratiebron is de mens, de natuur en het waarnemen van kunstuitingen. De gekozen onderwerpen variëren van mens- en dierfiguren tot geabstraheerde natuur. Deze expositie toont voornamelijk mensfiguren en enkele sculpturen. De werken zijn herkenbaar door strakke vormen en scherpe afgebogen lijnen, met soms een knipoog naar de realiteit. Momenteel is mijn streven meer abstractie in mijn werken te realiseren. De meest recente exemplaren vertonen elementen hiervan. De oprit naar de garage is mijn werkplek. Regelmatig komen passanten een kijkje nemen en er ontstaan dan interessante en leuke dialogen. Soms biedt men spontaan een stuk hout aan. Dit stimuleert niet alleen mijn werkplezier, maar ook de motivatie mij verder te ontwikkelen. De komende tijd wil ik mij dan ook verder oriënteren en bekwamen tot meer abstractie in mijn werken.

G.Roelofs   tel: 0481- 463318

 

       

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.