De tekeningen van Jan Rooding zijn te zien in De Kijkruit van18 februari 2022 tot en met 1 april 2022.

Ik ben geboren in 1960 in Gendt. Mijn moeder zegt dat ik al begon te tekenen voor ik ging praten.

Op de kleuterschool werd tekenen ook erg gestimuleerd en ik was een kind met veel fantasie en dat kon ik mooi in de tekeningen kwijt. Ik heb nog stapels tekeningen uit die tijd bewaard. Zo kan ik zeggen dat ik al 60 jaar teken. Een opleiding ( behalve tekenles op school ) heb ik nooit gehad.

 

Op dit moment ben ik bezig met vogeltekeningen in voorbereiding voor mijn tentoonstelling in kasteel Hernen in mei a.s. Ik gebruik voor deze tekeningen meestal aquarelverf, inkt, kleurpotlood, viltstift en alles wat mij op de weg komt om een levendig resultaat te bereiken. Foto’s gebruik ik ter inspiratie voor stand en uitstraling die ik wil neerzetten. Meestal begin ik met een losse aquarelschets en vul deze langzamerhand gedetailleerd in. Het is mijn bedoeling het losse speelse aspect van de schets te behouden.

Naast deze precieze werkwijze  wil ik ook weer gaan experimenteren met snelle vrije schetsen in inkt, maar daarover in de toekomst meer.

 

Heel veel kijkplezier hier in de Kijkruit. Jan Rooding”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.