Expositie olieverfschilderijen Eef Janssen in De Kijkruit – 19 december t/m 30 januari

“Al op jonge leeftijd werd ik door mijn vader vertrouwd gemaakt met verf zoals het mengen vanuit de basis wit en toevoeging van lijnolie – siccatief  –  zinkwit of loodwit. Mijn vader was een gediplomeerd (1924) huis- en decoratie-schilder. In zijn werkplaats stonden regelmatig rijtuigen voor een nieuw verfje en voor het opknappen van de accessoires, dit werd door derden gedaan. Ook de familiewapens of -schilden werden er opnieuw met de hand opgezet. Ik heb in die jaren 1950 veel van mijn vader geleerd.

Zo is mijn passie voor het decoratief schilderen ontstaan. Het volgen van een opleiding tekenen en schilderen was de start van mijn schildersactiviteiten. Maar mijn uiteindelijke beroep is leraar natuur- en scheikunde geworden. Ik weet zelf niet meer precies hoe lang ik al schilder, maar na mijn pensionering is dit alleen maar meer geworden. Ik werk uitsluitend met olieverf. Ondanks mijn gevorderde leeftijd hoop ik nog lang door te kunnen gaan met schilderen”.

Eef Janssen geeft twee keer in de week schilderles in Elderveld Arnhem. Hij heeft een eigen website: www.eefjanssen.nl waar meer werk van hem en zijn cursisten te zien is. Foto’s: Eef Janssen.

Logo De<br /><br /><br /><br /> Kijkruit

Algehele informatie Werkgroep De Kijkruit:
Contact: Anneke van Huystee
Expositieadres: ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt
Klik hier voor uitgebreide informatie en het contactformulier van De Kijkruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.