Expositie van Atel13R van 7 juni tot en met 19juli 2019

In de zomer van 2013 kwamen de deelnemers van de Gendtse bijdrage aan “Het geluk van Lingewaard” bijeen bij Geert en Loes Bookelmann om hun expositie te evalueren.

Tijdens deze evaluatie ontstond het idee om in een vrij beschikbare ruimte een atelier te starten. Geert en Loes hadden nog een ruimte over en stelde deze beschikbaar. Atelier 13 was geboren.

Na een succesvol eerste seizoen kreeg dit initiatief met toevoeging van de naam “Atelier 13” en het daarvoor ontwikkelde logo, een herkenbaar gezicht.

In 2016 dreigde Atelier 13 even ophouden te bestaan. Een aantal deelnemers van het eerste uur stopten ermee, gingen iets anders doen of konden anderszins niet meer deelnemen.

Gelukkig is Atelier 13 momenteel weer op volle sterkte. We komen 2 keer in de week bij elkaar: op dinsdagavond en op vrijdagmiddag.

De kunstenaars werken geheel naar eigen inzicht aan hun projecten, er zijn geen voorwaarden om mee te mogen doen behalve dan dat men zelfstandig moet kunnen werken. Dit betekent dat er geen les wordt gegeven; de ruimte is echt een werkruimte.

Soms worden er ook uitstapjes georganiseerd, naar de Gendtse polder bijvoorbeeld, voor een middagje buiten schilderen, of er wordt een model uitgenodigd om portret te schilderen.

In 2015 heeft Atelier 13 enige tijd in de etalage van Julianastraat 31 geëxposeerd, tot deze ruimte weer in gebruik werd genomen. Momenteel heeft Atelier 13 een expositieruimte boven het bloemenstalletje bij AH.

Atelier 13 bestaat uit 7 deelnemers:

Rineke Verhoeven, schilderen en keramiek

Natalie Colijn-Hofs, schilderen en keramiek.

Herman Wooning, schilderen.

Rins Slippens, schilderen.

Ingrid Reterink, schilderen.

Floor Tempelmans-Plat, schilderen en keramiek.

Pia van Duren, schilderen.

.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.