Jack van Dalen toont zijn fotografiewerk in De Kijkruit van 4 november tot en met 16 december 2022

Ik ben Jack van Dalen, 61 jaar, woonachtig in Lent.

In 1984 ben ik met mijn partner in Nederland op fietsvakantie geweest. Het leek me leuk om onderweg van dorpen en landschappen foto’s te maken en eenmaal thuis te laten afdrukken. Op die manier kon ik na onze fietsvakantie nog nagenieten van de mooie plekken die we onderweg waren tegengekomen. Na de eerste fietsvakantie was en ben ik nog steeds gegrepen door het “fotografievirus”. In de loop van de tijd ben ik me ook gaan verdiepen in  architectuur en avondfotografie. Fotograferen met lange sluitertijden (long exposure) van enkele seconden tot minuten. Tijdens mijn opleiding aan de Fotovakschool (afgestudeerd in 2021) kwam ik ook in aanraking met portretfotografie. Ook deze discipline heb ik toegevoegd aan mijn “repertoire”.

Een leermeester heb ik niet gehad. Als Inspiratiebron fotografeer ik de dingen die ik zie en zie op internet.  En er zijn ook facebookgroepen voor fotografen. Als ik mooie plekken voorbij zie komen ga ik daar graag naartoe. Ik fotografeer nog steeds wat me raakt, wat een emotie oproept, dat kan van alles zijn. Maar zeker ook waar ik blij van word.

Ik fotografeer met een Nikon d850 in combinatie met diverse objectieven:
Tele: Nikon 80-400mm 4.5-5.6
Portretten: Nikon 85mm 1.4 en Nikon 35mm  f/1.4
“Walk around” objectief: Sigma 24-105mm f/4.0
Macro: Sigma 150mm f/2.8
Ultra groothoek: Samyang 14mm f/2.8

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.