TIP Jheronimus Bosch, de tuin der lusten

Vrijdag 12 februari opende koning Willem-Alexander de Jeroen Bosch-expositie in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De expositie zal naar verwachting een belangrijke publiekstrekker worden. Hoogtepunt van de expositie is het Hooiwagen-drieluik, ook De hooiwagen genoemd.

Haywain_central_panel_of_the_triptych_WGA

Middenpaneel van het Hooiwagen-drieluik, momenteel te zien in Den Bosch

Het bekendste werk van Jeroen Bosch: ‘De tuin der Lusten‘, zal geen deel uit maken van de expositie. Toch zal ook dit werk gedurende de expositie periode op een bijzondere manier te zien zijn. Dankzij een initiatief van de NTR is de interactieve documentaire Jheronimus Bosch, de tuin der lusten online te bezoeken. Dit bijzondere project biedt u de gelegenheid om tot in de kleinste details in te zoomen op het beroemde drieluik De tuin der lusten. Tegelijk maakt u door middel van een  audiovisuele rondleiding met de stem van Midas Dekkers, van dichtbij kennis met de mysterieuze symboliek in de wereld van Bosch.

Bekijk hier de interactieve documentaire: Jheronimus Bosch, de tuin der lusten

‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ is te zien van 13 februari t/m 8 mei 2016 in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het museum is dan dagelijks geopend van 9:00 tot 19:00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.