Van 8 januari tot en met 4 maart 2016 toont Hilde Kwint haar werk in De Kijkruit

Voor Hilde Kwint is tekenen heel belangrijk, het is een innerlijke noodzaak. Wat zij denkt, voelt en ziet kan ze omzetten in beeld. Haar kunstzinnig werk is heel divers: ze tekent, schildert, maakt strips en printjes en fotografeert.

Hilde Kwint HK00301 foto

De tekeningen die Hilde in de Kijkruit laat zien geven een mooi beeld van haar uitgebreide keuze in onderwerpen: bloemen, portretten en dieren. Hilde maakt veel portretten van mensen die ze kent; of van haarzelf. Maar ook van haar katten: ze weet hoe de vacht van haar kat voelt en vertaalt dat in vorm en kleur en structuur. Ook houdt ze van de natuur. Ze beheerst de vorm van veel bloemen en insecten zo goed dat zij die geabstraheerd kan tekenen.

Hilde Kwint HK00306 foto

De tekeningen zijn gemaakt met stift en direct op papier gezet, zonder voorschetsen. Het werk is opgebouwd uit veel kleine lijntjes en vakjes. De vormen zijn heel strak getekend, alsof Hilde een stempel gebruikt. Haar lijnvoering is spannend en gevoelig. In elke tekening zit een herinnering, een gevoelservaring. Er zit herhaling in, een duidelijk ritme en veel versiering. Ze vindt het heerlijk rustig om zo bezig te zijn. Hilde leert door te experimenteren, is heel kritisch en is op die manier haar eigen leermeester.


Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.