30 jaar Kijkruit!

De Kijkruit is in 1987 opgericht door Kees van de Laarschot, Tine Evers en Rob de Jong.

Sinds die tijd is De Kijkruit een begrip geworden in Lingewaard, Gendt en omstreken. Wel zeker 300 exposanten maakten gebruik van deze laagdrempelige voorziening om hun werk te laten zien aan de inwoners. Ook werd en wordt er regelmatig samengewerkt met de scholen waarbij aan de hand van een bepaald thema leerlingen hun werk laten zien.

De kunstwerken variëren van olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen, foto’s, gebrandschilderde ramen, keramiek van brons of klei tot houtsnijwerk en allerlei verzamelingen. Tevens vormt De Kijkruit een springplank naar bekendheid en voor sommigen het uitbouwen naar meer professionaliteit. Steeds meer amateurkunstenaars ontdekken deze mogelijkheid ook mede dankzij de site: www.kunstkringgendtverbeeld. De Kijkruit is een onderdeel van Stichting Kunstkring Gendt Verbeeld.

De Kijkruit is zeker niet mogelijk zonder de medewerking van Apotheek Gendt die de etalage al die tijd ter beschikking heeft gesteld. Zonder de inzet van alle vrijwillige medewerkers van de afgelopen 30 jaar was De Kijkruit ook niet mogelijk geweest. Daarom allen: Hartelijk Dank! Om stil te blijven staan bij dit 30-jarig jubileum, vinden de huidige medewerkers het leuk om nu een keer hun eigen werk/interesse te laten zien. Zij tonen in De Kijkruit van 19 mei tot en met 30 juni iets van hun eigen (vroegere) kunstuitingen.

 De huidige vrijwilligers zijn: Wies Queens, Kees van de Laarschot, Els Schrader, Milou Hoogveld en Anneke van Huystee

Hierboven ons jongste en nieuwst lid!


Logo De Kijkruit

Informatie werkgroep De Kijkruit:
Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt – Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.