Ada van de Poel toont haar aquarellen van 16 april tot en met 28 mei 2021

Ada van de Poel is 64 jaar en woont samen met haar man en huisdieren op een oude boerderij in Huissen: “Een heerlijk huis waar wij goed onze hobby’s kunnen uitvoeren. Mijn man heeft na zijn pensionering een imkerij opgezet en ik aquarelleer, tuinier en ben gek op koken. Al vanaf mijn vroegste jeugd heb ik getekend en geschilderd zoals mijn opa en vader ook deden. Toen ik een gezin kreeg was er nauwelijks tijd voor deze hobby. Tot ik 6 jaar geleden besloot weer lessen te nemen. Aquarel spreekt mij het meeste aan vanwege de soepelheid en de transparantie die je hiermee kunt verwezenlijken. Ook is het altijd weer spannend hoe het resultaat na droging er uit ziet: Wat gebruik je en wat verander je. Het eindresultaat is nooit helemaal wat je in eerste instantie in gedachten had.

Ik ben begonnen lessen te volgen bij Atelier Margo van Veghel in Groesbeek volgens de Stephen Quiller methode: een ‘kleuren wielʼ van 12 kleuren zonder zwart en wit. We gebruiken de kleuren volgens bepaalde patronen en mengen ze zelf. Zo krijg je kleur combinaties, die niet vloeken. Daarnaast heb ik deelgenomen aan 2 masterclasses gegeven door Robin St.Louis en Elisha Dasenbroch. Twee zeer gerenommeerde aquarellisten uit de US; met hun technieken breng je meer licht in een aquarel. Voorlopig ben ik nog ‘zoekende naar een eigen stijl. Nu ben ik bezig met bloemcreaties en impressies van de jaargetijden.

Deze expositie toont waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest. Het allerbelangrijkste aan aquarelleren voor mij is het plezier dat ik eraan beleef en je vergeet de tijd! Zegt genoeg toch”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.