Ria de Haan en Ine Smeenk exposeren in De Kijkruit van 5 maart tot en met 16 april 2021

“Mijn naam is Ria Schouten – de Haan.

Een lang gekoesterde wens om te schilderen kwam dichtbij toen ik deelnam aan een workshop bij Albert Heijn in 2010. Dat was zo leuk dat ik wat spullen kocht en thuis uitprobeerde. Ik belandde ik bij de schildergroep van het S.W.O.G.; daar worden we met veel enthousiasme begeleid door Wilma Schouten.

In het begin werkte ik met acrylverf, maar nu meestal met olieverf. Ik heb geen vaste stijl, ik schilder vooral waarvan ik hou. Meestal zijn dat landschappen met mooie luchten. In de toekomst zou ik wel eens een portret willen tekenen of schilderen.”

 

“Mijn naam is Ine Smeenk – Wunderink.

Ik ben in 1974 van Arnhem  naar Gendt gekomen en heb hier het schilderen met acrylverf ontdekt. Ik schilder bij het S.W.O.G. Mijn schilderclubje heet : ‘Het gekleurde penseel’.

Eerst begeleidt door Vera Berns en later door Wilma Schouten.

Het is een inspirerende bezigheid en ik word er blij van!

Inmiddels ben ik al heel wat schilderijen verder en zoek nog steeds naar verdere inspiratie.

Hopelijk wordt ieder die dit ziet ook een beetje blij van mijn schilderijen in coronatijd!”

 

Bovenstaande zijn van Ria de Haan

 

En deze van Ine Smeenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.