Anne Kool toont haar werk in De Kijkruit vanaf 1 oktober tot en met 12 november 2021

“Tekenen doe ik al mijn hele leven. Ik maakte vooral ‘elven’ en illustratieve werken met aquarel, verf en inkt. Na drie jaar studeren aan de Kunst Académie in Zwolle als animator zijn er andere kanten van mij naar buiten gekomen.

 

Schilderen was iets dat ik nooit echt deed, maar na die drie jaar kwamen er allerlei dingen los die op een andere manier in beeld gebracht moesten worden. Mijn werk is op het moment een manier om te relativeren en stil te staan bij waar ik ben en wat er gaande is.

 

Als persoon zijn we altijd onderweg. Dat gaat altijd maar door en staat nooit stil. Maar soms sta je toch wel even stil en zie je het uitzicht dat voor je ligt en het punt waar je op dat moment bent aan gekomen. Of dat nu een eindeloos uitzicht is met oneindige mogelijkheden of een plek waar je juist niet goed kan zien waar je naar toe gaat.

Zo worden deze plekken vast gelegd in verf, met het gevoel van dat moment en de plek die daarbij hoort. Het “ik” als de boot die mee wordt genomen en soms gestuurd in de stroom.

 

Hier tegenover staat mijn illustratieve werk waarbij ik schrijf en illustreer in de vorm van een prentenboek. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om met weinig woorden en beeld toch een mooi verhaal te vertellen dat iets te bieden heeft”.

 

 

Anne Kool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.