Atelier 13 exposeert in Gemeentehuis Lingewaard

Vanaf vrijdag 10 juli 2015 tonen Atelier 13 kunstenaars recent werk in het Gemeentehuis van Lingewaard.

IMG_0068 bew

Keramisch object – Rineke Verhoeven

Wat ging vooraf…

In de zomer van 2013 kwamen de deelnemers bijeen om hun expositie te evalueren. Tijdens deze evaluatie ontstond het idee om in het voorhuis van het echtpaar Bookelmann, waar vroeger de sigarenwinkel van Teunissen was gesitueerd, een atelier te starten. De groep komt sinds september 2013 eens per week bij elkaar. Het werk is heel divers. Er wordt getekend en geschilderd met olieverf, acryl en andere materialen, geboetseerd, keramiek vervaardigd, weef- en aanverwante technieken worden toegepast. En alles daartussenin.

Na een succesvol eerste seizoen kreeg dit initiatief met toevoeging van de naam ‘Atelier 13′ en het daarvoor ontwikkelde logo een eigen herkenbaar gezicht. De naam verwijst naar de start in 2013 en de locatie aan de Kruisstraat 13. In het tweede seizoen 2014/2015 zijn de deelnemers enthousiast verder gegaan en is het aantal deelnemers gegroeid van 7 naar 10:

Loes Bookelmann – Miranda Cossé – Masja van Driel-Verhoeven – Nancy Evers – Rob de Jong – Niek Verhagen – Thea Wigman-Verhagen – Ingrid Reterink – Anton Selman – Rineke Verhoeven

IMG_0070 bew

Koper met drijfhout – Loes Bookelmann

Expositie in gemeentehuis Lingewaard

Na de eerste expositie in de prachtige expositie-ruimte in de ‘De Munnikhof ‘ in Gendt in 2013, volgde dit jaar een tweede  presentatie van werk tijdens het druk bezochte Open Huis op zaterdag 24 en zondag 25 mei. Nu aan het einde van het tweede seizoen treden de kunstenaars van Atelier 13 op voorspraak van Tine Evers opnieuw naar buiten met een zeer gevarieerde expositie in het gemeentehuis van Lingewaard. In de openbare toegangshal kunnen alle geïnteresseerden uit Lingewaard en en de omliggende regio op brede schaal kennismaken met het werk van de actieve kunstenaarsgroep Atelier 13 uit Gendt.

IMG_0066 bew

Portrettenreeks Atelier 13

De portrettenreeks

Gelijk rechts om de hoek bij de hoofdingang wordt de portrettenreeks getoond als een soort eerste kennismaking met de Atelier 13 kunstenaars. De portretten hebben een verrassende ontstaansgeschiedenis. In de eerste fase ging iedere kunstenaar aan de slag met een basisopzet van zijn eigen portret. Vervolgens heeft elk portret een reis gemaakt langs alle andere deelnemers. Elke kunstenaar uit de groep kon zo zijn of haar schildersaandeel leveren aan ieder afzonderlijk portret. Het resultaat is een unieke portrettenreeks waar waarbij elk portret door iedereen in opvolgende fases is bewerkt tot een gezamenlijk geschilderde beeltenis.


Openingstijden van Gemeentehuis Lingewaard:
Dagelijks: 8.30 – 17.00 uur.
Extra openstelling: maandag 17.00 – 20.00 uur.
Adres: Gemeentehuis Lingewaard Kinkelenburglaan 6 Bemmel.
De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk.

Foto’s: Masja van Driel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.