Expositie Kijkruit te Gendt van Ben en Gerda Berns-Bolder

Het creatieve echtpaar Ben Berns en Gerda Berns-Bolder, exposeren in de Kijkruit in Gendt van 12 november 2021 tot en met 7 januari 2022.

Ben heeft ondanks zijn drukke loopbaan een cursus edelsmeden gevolgd, eerst in Arnhem bij creatief centrum Mariënburg nu “Het Rozet”; later in Schoonhoven bij de School voor Edelsmeden. Hij heeft veel sieraden gemaakt in goud en zilver, zelfs de trouwringen voor zijn zoon en schoondochter. Door gezondheidsproblemen neemt het gevoel in zijn handen af en is hij van klein werk overgegaan naar het iets grovere werk. Hij maakt nu objecten in RVS, messing en koper zoals “de haan” die gemaakt is van RVS-messing en steen. Ben maakt ook hulpmiddelen voor de werkstukken van zijn vrouw, zoals standaards voor glas en sokkels voor de beeldhouwwerken.

Gerda heeft in de jaren negentig een paar jaar een cursus glas in lood gevolgd in Bemmel en is later overgegaan naar de Tiffany-techniek. Met deze techniek kun je fijner werken en hoeft er niet altijd gebrandschilderd te worden.De glas objecten zijn ook in andere kleurstellingen en formaten te maken. Verder maakt Gerda beelden van brons en steen.

Er is een mooi overzicht van alle werkstukken die Ben en Gerda in de loop van de tijd gemaakt hebben.

Hun werkstukken zijn ook bij een kunstwinkel in Barneveld te bewonderen.

Mocht u nog vragen hebben email naar: b.j.berns @kpnplanet.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.