Hedi Wieland laat haar tekeningen zien in de Kijkruit van 1 september tot en met 13 oktober 2023

 

“Ik ben Hedi Wieland en woon in Huissen, samen met mijn vriend en onze twee kinderen. Al vroeg tekende ik graag, maar mijn echte passie voor tekenen begon in 2000 met een mandala/chakracursus. Ik voelde me wel beperkt door het ‘verplichte’ patroon, thema en kleurgebruik hiervan. Later kocht ik het programma Photoshop om foto’s te bewerken. Ik heb nooit een cursus gevolgd, maar ben zelf de tools in Photoshop gaan ontdekken: b.v. tekenen in Photoshop. Ik experimenteerde met digitaal tekenen en ontdekte dat je heel goed foto’s kunt combineren met digitaal tekenen en teksten. Zo maakte ik bijvoorbeeld uitnodigingen voor de verjaardagsfeestjes van mijn kinderen.

Mijn vader overleed in 201. Ik wilde graag een tekening maken als herinnering aan hem. Ik maakte eerst een ontwerp op papier, daarna maakte ik de tekening “Frits” in Photoshop. Sinds die tijd maak ik al mijn ontwerpen in Photoshop. Het fijne van digitaal ontwerpen is dat je alle kleuren en vormen kunt gebruiken en, niet tevreden, die weer kunt aanpassen. Ook kun je het digitale ontwerp op verschillende manieren afdrukken. Ik laat mijn tekeningen bijvoorbeeld afdrukken als fotokaart om te versturen. Maar meestal laat ik ze afdrukken op plexiglas, zodat ik ze zowel binnen als buiten kan ophangen, in verschillende afmetingen.

Mijn inspiratie haal ik onder andere uit de werken van Escher, Marianne Naerebout, kunstwerken in musea en van persoonlijke ervaringen. Naast het vrolijke kleurgebruik maak ik de laatste tijd ook tekeningen in zwart-wit”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.