Ingrid Jansen toont haar schilderijen in de Kijkruit van 14 juli tot en met 25 augustus 2023

Mijn naam is Ingrid Jansen en ik woon in Elst,

In het jaar 2015 ben ik op Atelier 23 in Arnhem komen werken. Het is plek waar je bent zoals je bent en zijn mag zoals je bent. Ik heb daar prettige collega’s en een eigen werkplek. Ik kwam ooit naar het atelier voor klei en keramiek maar zag iedereen schilderen en dat wilde ik ook!

Kunst zit in de familie, mijn moeder aquarelleerde en heeft mij gestimuleerd om me te verdiepen in het schilderen. Ik leg mijn gevoel en emoties vast in mijn schilderijen. Mijn liefde voor vogels, bomen en water is terug te zien in mijn werk. Ik heb thuis ook altijd vogels gehad en hou van dieren. Ik visualiseer bomen en water om er rust uit te halen. Deze verbeeldingen ben ik gaan schilderen. Ik werk veelal intuïtief in losse schetsen waarin ik met enkele lijnen tot een krachtig beeld kom. Soms werk ik met acrylverf en een paletmes om beweging uit te drukken.

Vaak neem ik een bestaande afbeelding ter inspiratie en houvast. Ik gebruik deze voorbeelden de ene keer voor de compositie, soms als kleurenpalet of als inspiratie voor het materiaalgebruik. Met pastelkrijt maak ik landschappen op een donkere ondergrond. Met acryl, houtskool of inkt maakt ik indringende portretten, rustgevende bomen en kletterend water.

 

Met vriendelijke groet, Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.