Schilders van Bart in de Kijkruit van 2 juni tot en met 14 juli 2023

Wij zijn cursisten van Bart Elfrink bij de Kleine Academie Oost in Bemmel. De meesten van ons komen uit Lingewaard. Sommigen schilderen al meer dan 25 jaar, anderen zijn wat later begonnen en de jongste heeft zich 4 jaar geleden aangesloten. Elke donderdagavond staan we als groep in het atelier in de Kinkel. We ervaren het als inspirerend om in een groep te werken, brengen elkaar op ideeën, ontdekken de mogelijkheden van verschillende materialen en welke ons het meest aanspreken: olieverf, acrylverf, potlood, houtskool, aquarel, soft pastel.

Bart is een docent die een ieder vrij laat, die met je meeloopt naar waar jij naartoe wilt en je verder op weg helpt met zijn aanwijzingen als je daar behoefte aan hebt.

We halen inspiratie uit veel bronnen: de natuur, de mensen in ons dagelijks leven, de krant, videogames, foto’s in boeken en op internet, in schilderijen van grote meesters.

Al die inspiratiebronnen leveren divers werk op. We schilderen landschappen, bloemen, dieren, stillevens, prentjes voor de kleinkinderen. Het werk van een deel van onze groep was reeds in januari 2023 te bewonderen in de kijkruit. Nu hangen hier de werken van het andere deel van onze groep.

Schilderen en tekenen hoort voor ons bij het leven. Het biedt ons ontspanning, we halen er voldoening uit. Gewoon heel plezierig om te doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.