Jack van Dalen en Monique van den Berg exposeren van 3 januari tot en met 14 februari 2020 in De Kijkruit

Ik ben Jack van Dalen, 58 jaar, vanaf 2017 wonende in Gendt. Sinds midden jaren’80 ben ik bezig met fotografie. In de analoge tijd ontwikkelde ik en drukte ik zelf foto’s af in zwart/wit in de donkere kamer. Mijn eerste digitale camera was een Konica Minolta Dynax 5D. Enkele jaren later stapte ik over naar Nikon D90, Nikon D7100 en Nikon D810.
Momenteel volg ik met veel plezier de opleiding Vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn.
Een richting die mij erg aanspreekt is het vastleggen van landschappen, waarbij ik gebruik maak van grijs(verloop) filters voor het maken van opnamen met een lange sluitertijd. Een andere richting waar mijn interesse naar uitgaat is portretfotografie, in de studio, maar ook buiten, al dan niet aangevuld met een andere lichtbron dan de zon.

In fotografie kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik kom op plekken waar ik anders niet zou komen en ik ontmoet mensen die ik anders niet zou ontmoeten. Beiden zijn een verrijking voor mijn leven. Het vastleggen van schoonheid en het oproepen van emoties staan in mijn werk centraal.

Ik ben Monique van den Berg, 59 jaar en woon sinds 7 jaar in Gendt. Mijn hele leven ben ik  al in meer of mindere mate creatief bezig. De afgelopen tijd ben ik me gaan toeleggen op tekenen met kleurpotloden, aan de hand van foto’s, zelf gemaakt of door iemand in mijn omgeving. Ik gebruik vrij harde potloden met een hoog pigmentgehalte. Hiermee kun je veel lagen over elkaar maken waardoor je een heel mooi kleurverloop krijg. Om de basis van het tekenen met kleurpotloden onder de knie te krijgen heb ik een 3-tal workshops gevolgd bij Julia Woning in Bergschenhoek.

Daarnaast werk ik met inkt en stempels op allerlei ondergronden. Ook dan maak ik gebruik van o.a. mijn kleurpotloden ter verfraaiing. Door middel van verschillende soorten inkt  krijg je heel verschillende resultaten.

Het is heerlijk om na een dag hard werken me terug te trekken in mijn atelier en hier mooie dingen te maken Ik geniet ervan als ik iemand een glimlach kan bezorgen door een van mijn creaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.