Expositie Marianne Folker en Gerry Hoogveld van 22 november 2019 tot en met 3 januari 2020

Wij zijn Marianne Folker en Gerry Hoogveld  en we wonen allebei al heel lang in Gendt. We vinden het heel bijzonder dat we nu kunnen exposeren met ons creatieve werk in De Kijkruit.
Bij deze expositie kunnen we maar een klein gedeelte laten zien van onze collectie.

We hebben ontdekt dat  we beschikken over uiteenlopende capaciteiten zoals schilderen met olieverf,  houtbewerking,  mozaïek  en  handwerken.
In de afgelopen vijf jaar zijn we beiden wekelijks aan het schilderen in Atelier Tlichteraan in Nijmegen en hebben we ons, onder begeleiding van onze schilderdocent Wim van der Heijden ( van het Atelier Tlichteraan), ontwikkeld in het creatief schilderen en ons heel uiteenlopende stijlen en technieken eigen gemaakt.

We schilderen meestal met olieverf en afhankelijk van het onderwerp ook met acrylverf.
De voorkeur van Marianne gaat uit naar wat kleiner en fijner werk meestal naar voorbeelden uit de natuur ( vogels, honden, paarden ) en haar kleinkinderen, familie en kennissen.
Het werk van Gerry is heel gevarieerd in thema: van klassiek ( landschap, weergave van oude foto’s en prenten); hyperrealistisch /modern ( hamburger en frietzak  geïnspireerd door Cafetaria Flintrop ) en  vrij en experimenteel werk ( dieren, bloemen) en in afmeting van klein (A4 formaat) tot een afmeting van wel meer dan een meter hoog.

Daarnaast laten we in deze expositie ook onze creativiteit zien op een ander gebied: de houtwerk-en- mozaiekwerkstukken van Gerry.

Inmiddels  heeft ons werk bij een aantal particulieren een plekje gevonden en hebben we diverse keren  – in groepsverband – geëxposeerd in de regio Nijmegen.  Zo heeft het – hier geëxposeerde – schilderij  ‘Huis te Gendt’ van Gerry in 2016 de 2e prijs gewonnen bij de Kunstmanifestatie in de Nijmeegse Schouwburg.

We hopen dat we ons kunnen blijven ontwikkelen en onszelf en anderen laten verrassen met nieuwe werkstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.