Miranda exposeert van 11 oktober tot 22 november 2019 in de Kijkruit aan de Dorpstraat in Gendt.

Miranda Cossé :

 

Al van kinds af aan ben ik bezig geweest met mijn creativiteit. Op de middelbare school had ik dan ook net het geluk dat “tekenen” een examenvak werd. Tijdens deze lessen was ik in mijn element. Na de MAVO ben ik in Boxtel naar het St. Lucas gegaan. Deze school heb ik niet afgemaakt, het was te veel in de richting van reclame en ik had het gevoel dat ik er mijn ei niet in kwijt kon. Na de HAVO was de planning om de kunstacademie te doen, echter mijn ouders stonden daar destijds niet achter en ben ik kleuterjuf geworden. Hele tekeningen maakte ik op het krijtbord, en hele verhalen bedacht ik voor de kinderen. Daar is ook mijn liefde voor het illustreren ontstaan, waar ik tot op heden nog mee bezig ben.

Daarnaast ben ik na mijn trouwen, kinderen krijgen, verhuisd naar een klein dorp aan de Belgische grens en ben de academie in Arendonk gaan doen. Vanwege de ruimte in de boerderij waar ik woonde ontstond het idee om creatieve vorming voor kinderen op te gaan zetten. Twee werelden kwamen samen! Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kregen les in schilderen, boetseren, beeldhouwen, tekenen etc. Het bleek een heel groot succes.

 

In 2004 ben ik via Arnhem naar Doornenburg verhuisd en hebben we een fijn atelier in de tuin gezet. Daar illustreer, schilder, boetseer ik en daarnaast heb ik een mooi atelier in Arnhem op de Utrechtseweg (Arnhems Buiten, voormalig KEMA terrein) waar ik samen met een andere kunstenaar ook creatieve kunst geef aan kunstenaars met een beperking.

 

Mijn werk is heel divers, van tekeningen, schilderijen en beelden van klei. Meestal laat ik me leiden door mijn gevoel en maak wat ik op dat moment wil maken. Mijn schilderijen zijn voornamelijk met acrylverf, de illustraties met gouache, acrylverf en potlood of digitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.