Riet Berends toont haar schilderwerk en historische kleding in de Kijkruit. Deze tentoonstelling is te zien van 11 december 2020 tot en met 22 januari 2021.

Riet Berends is geboren en getogen in ons stadje Gendt:

“Als kind was ik al druk met het breien en haken van poppenkleertjes. Na de huishoudschool ging ik het werkende leven in, nog steeds breiend en kleding makend. Eerst voor mij en mijn zusjes en later ook voor anderen, net als mijn moeder dit deed. Rond 1980 ben ik gaan schilderen, maar dit was meer volkskunst. Daarna kreeg ik les in aquarelleren van Nell Janssen van Groningen in Angeren. Na 10 jaar heb ik nog een paar jaar les gehad van Annemieke Berning uit Velp. Indertijd tekende ik vooral met krijt. Tegenwoordig naai ik historische kleding voor de gidsen van Kasteel Doornenburg waarvan er hier een enkele modellen te zien zijn. Veel kijkplezier!”

Riet Berends

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.