Van 10 maart tot 21 april 2023 kan men in de Kijkruit werk zien van Hetty Wiltink-Klaassen

Hetty is geboren op 13 januari 1971 en opgegroeid in Gendt. In Bemmel haalde ze VWO-diploma. Daarna ging ze onderwijskunde studeren in Nijmegen en werkte ze bij een landelijk pedagogisch centrum. De wens om zelf voor de klas te staan bleef en via een zij-instroomtraject heeft zij de PABO gedaan. Kinderen onderwijzen was haar passie en ze kon er al haar kennis, energie en creativiteit in kwijt.

In haar vrije tijd was Hetty vaak bezig met het uitzoeken en uitproberen van knutselwerkjes voor de kinderen van haar klas. Ook beleefde zij veel plezier aan het bezoeken van musea. Vooral de impressionisten en de schilderijen van Van Gogh vielen in de smaak. Zelf tekende en schilderde ze ook goed. Elk jaar maakte ze een mooie kerstkaart voor familie en vrienden.

Ze kon uren knutselen aan haar muizenhuis waarin zelfs een schoolklasje: ‘de Klaproos’.  Alle meubeltjes en benodigdheden werden door haar zelf gemaakt van stof, hout en Fimo klei. Bij dit muizenhuis heeft zij liefdevolle, humoristische, leerzame verhaaltjes geschreven voor kinderen. Wellicht zou zij daar in de toekomst een mooi prentenboek van hebben gemaakt met foto’s van haar muizenhuis erbij als illustratie….

Hetty ging daarnaast wekelijks naar een mozaïekclub en werkte hier thuis enthousiast aan verder.

Ze heeft een paar prachtige mozaïek stukken gemaakt die op aanraden van de cursusleidster werden tentoongesteld in Elst. Het was niet alleen de activiteit waar ze plezier uit haalde maar ook het contact met mensen. Hetty is op 24 maart 2022 overleden. Wij hopen dat we door het tonen van haar werk een stukje van haar plezier kunnen overbrengen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.